Известие

Collapse
No announcement yet.

Лагер на полуоската / Главина / Висящ лагер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лагер на полуоската / Главина / Висящ лагер

Вчера смених лагера на дясната главина защото виеше умопомрачително.... След смяната виенето понамаля но пак го има... майстора ми каза че е някакъв лагер които е от другата страна на полуоската (тази която е към двигателя), някакъв лагер с втулка???... В Т&Н казаха че никога не са го имали този лагер и втулката.... Някои да е сменял нещо такова??? Да не би да трябва да се смени цялата полуоска? А сега се сетих майстора го нарече висящ лагер... Някой да излезе с някакъв съвет.... Благодаря предварително!!!
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
    Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

и при мен е саштата работа, смених десен лагер но виенето си остана но малко по слабо се чува, ако наистина има друг лагер които е от ватре на полуоската може да е от него или лагерите които са ни слойили са ментета
    166 , 2.4жтд, 99г. 136рs

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
      Вчера смених лагера на дясната главина защото виеше умопомрачително.... След смяната виенето понамаля но пак го има... майстора ми каза че е някакъв лагер които е от другата страна на полуоската (тази която е към двигателя), някакъв лагер с втулка???... В Т&Н казаха че никога не са го имали този лагер и втулката.... Някои да е сменял нещо такова??? Да не би да трябва да се смени цялата полуоска? А сега се сетих майстора го нарече висящ лагер... Някой да излезе с някакъв съвет.... Благодаря предварително!!!
      Чакай малко не се ли сменя цялата главина? Защо мисля , че не може да се смени само лагер на главина?
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

да така е те варвят комплект, с главината е сменен
        2.4 жтд 99г. 136

Comment

Първоначално публикувано от ivo811 Покажи съобщение
          да така е те варвят комплект, с главината е сменен
          Колегата каза че сменил лагер на главина .. аз затова се учудих , защото и аз сменях Ама явно не знае за какво си е дал парите
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
          Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Да така са аз съм сменял лагер с главина 200 кинта от тин
            1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
            2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
            1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

ами колеги незнам на кое се казва главина ама това което смених аз го предлагат в т&н за 200+ пара и представлява голям лагер с нещо като планка с 4 болта и магнитен сензор?... незнам пак казвам кое е точно главина но мисля че за едно и също нещо говорим на мен ми беше по интересно да разбера за лагера от другата страна... някой дали го е сменял

Comment

Първоначално публикувано от iv811 Покажи съобщение
                и при мен е саштата работа, смених десен лагер но виенето си остана но малко по слабо се чува, ако наистина има друг лагер които е от ватре на полуоската може да е от него или лагерите които са ни слойили са ментета
                Каква марка беше твоя лагер?

Comment

да и на мен ми бучи от дясно и е лагер, но цената от 190лв. още ме възпира, освен лагера (който струва не повече от 30лв. как и да се напъват), има още некъв магнит за АБС, ала бала, и отгоре е покрито както каза колегата с планка с 4 болта, пълни идиоти са тези дето са проектирали частите, са ако трябва и цялата полуоска да сменя
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

Да никои не е казвал,че 166 е евтина кола. Това е цената и комплекта.Ако желаеш.

Търсил съм и аз ма няма само комплект и на тази цена.Е и се примиряваш.
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

относно лагерите тая кола е доста сложна, защото за предната главина има доколкото знам само един производител - SNR. Това е френски производител - по принцип посредствен производител, но много силен при автолагерите - номера на лагерния комплект е XBGB40600S02. Цената на която мога да го намеря е около 140 - 150 лева.
                      Лагера пък на задната главина може да бъде SKF (номер 1 в света) или TIMKEN (американски производител - доста сериозен - номер 4 или 5 в света и доста силен при автолагерите ). Но ако си купите комплект от SKF ще установите, че вътре самия лагер е на TIMKEN - т.е. отново напрактика имаме само един производител. Номера на лагерния комплект е BKBA3541 и струва около 170 - 190 лева.
                      Ако позволите един съвет от мен - колкото и да е скъпо, винаги се сменят лагерите по двойки, защото ако смените само единия, стария който сте оставили, доста често разбива новия. Става дума за лагерите на една ос.
                      И накрая нещо успокойтелно - почети няма лагери ментета за нашата кола в БГ.
                      Надявам се да не съм ви доскучал много.
                      Алфа Ромео 166 2.4JTD 2001

Comment

Working...
                      X